Danas u 21. stoljeću klima uređaj je standardna oprema gotovo svakog automobila, da bi klima kvalitetno hladila kabinu vozila potrebno ju je redovno održavati. Servis auto klime preporučuje se svako 2 godine, a zamjena filtera (peludi) kabine se preporuča 1-2 puta godišnje.

Svake se godine količina rashladnog plina (plin R134a) gubi za 3 do 8%. Radi toga se na redovnom servisu prazni zatvoreni sustav, ispušta se staro ulje, rashladno sredstvo to jest plin se vadi te važe, reciklira i oslobađa vlage. Tim postupkom ujedno dobijemo i rezultat koliki je nedostatak plina u vozilu to jest sistemu.

Na redovnom servisu pri ponovnom punjenju auto klima-uređaja u sustav se dodaje novo ulje, iznimno važno za kvalitetu podmazivanja kompresora i ekspanzijskog ventila, vakumira se sustav te se dodaje prethodno reciklirano rashladno sredstvo plin čiju količinu propisuje proizvođač vozila. Radi kontrole propusnosti, rashladnom sredstvu plinu takodjer se dodaje kontrast koji služi kao indikator eventualnog propuštanja sustava, koji se specijalnom opremom
pod UV lampom i specijalnim naočalama može utvrditi propusnost sustava.
To može biti na cjevovodu, kondenzatoru, kompresoru, isparivaču ili nekom drugom spoju unutar zatvorenog sustava.
Gubitak hlađenja klima-uređaja može se umanjiti zbog propusnosti plina tj. nedostatka plina ili začepljenosti rashladnog sustava te zbog mehaničkih kvarova (otkazivanje presostata, regulacijskog ventila ili oštećenje kompresora), ali i zbog kemijskih ili fizičkih utjecaja.

Važan dio redovnog održavanja klima uređaja je svakako i dezinfekcija isparivača, te ventilacijskih kanala u kabini vozila. Preporuča se 1 put u godinu dana, a obavlja se specijalnim ultrazvučnim uređajem koji raspršuje čestiće kemijskog dezinfekcijskog sredstva i na taj način čisti cijeli sistem ventilacije.

U sklopu servisa nudimo: