Počeci firme Frigo Žalac vezani su isključivo za transportno hlađenje, konkretno za Thermo King rashladne uređaje.

U svojoj ponudi Vam nudimo rashladne uređaje Thermo King, vodećeg svijetskog proizvođača rashladnih uređaja u transportu.  Tvrtka Thermo King je vodeća u istraživanju i razvoju inovativnih riješenja u svrhu pružanja najpouzdanijih i najučinkovitijih proizvoda svojim kupcima.

U ponudi se nalazi kompletan opseg uređaja, jedinstvenih po performansama i pouzdanosti.

Thermo King rashladni uređaji dolaze u raznim varijantama i izvedbama te su na taj način prilagođeni svim vrstama vozila u jedno ili multi-temperaturnim verzijama.

Odlika svih Thermo King rashladnih uređaja je kvalitetan nadzor robe koja se prevozi, da bi se to postiglo svi uređaji su opremljeni modernim mikroprocesorskim upravljanjem koje je zaduženo za praćenje svih parametara unutar hlađenog prostora. U slučaju eventualnog problema ili odstupanja od zadanih referenci mikroprocesor automatski alarmira korisnika i u obliku vrlo jednostavnih alarmnih kodova prikazuje na displey-u koji kvar je nastupio. Također putem displeya korisnik se alarmira o nastupanju redovnog servisa.

Razlikujemo dva tipa Thermo King uređaja :

POGON PREKO MOTORA VOZILA

Sastoje se od dvokomponentnih odvojenih jedinica i namijenjeni su očuvanju svježih, smrznutih i duboko smrznutih namirnica prevoženih furgonima i kamionima. Kompresor je pogonjen preko motora vozila, a kod modela s elektro pogonom kompresor je pogonjen elektromotorom. Ova vrsta uređaja je vrlo jednostavna za rukovanje, s izrazito preciznim mirkoprocesorskim upravljanjem, odlikuje se izrazito dugotrajnim ventilatorima sa tri puta dužim vijekom trajanja od klasičnih i hermetičkim “weather proof“ transformatorom. Sve navedeno krajnjem korisniku omogućuje izrazito niske troškove održavanja.

B-serija

B-100

Za vozila gdje ne postoji mogućnost ugradnje kompresora na pogon preko motora vozila, jer vozilo posjeduje originalni klima uređaj u kabini pa nema prostora za ugradnju dodatnog kompresora ugrađuje se Thermo King B-100 uređaj.

B-100 je potpuno električni uređaj koji je manjeg rashladnog kapaciteta za prijevoz svježih proizvoda.

Kapacitet ovog uređaja dovoljan je za manje kamione i kombi vozila, uređaj ne koristi kompresor u prostoru motora vozila, već se za pogon koristi akumulator vozila koji pogoni elektro motor remenom povezan s kompresorom unutar kućišta uređaja.

Kako bi uređaj imao uvijek kvalitetnu opskrbu električnom energijom preporuka je da je vozilo opremljeno akumulatorom od minimalno 90 Ah u kombinaciji sa alternatorom od 125A.

Uređaj se napaja putem akumulatora vozila 12V ili 24V a može imati i dodatni elektro pogon 220V, projektiran je tako da ima znatno nižu potrošnju struje od konkurencije a u slučaju povečane potrošnje struje aktivira se zaštita za nizak napon baterije te se uređaj isključuje kako bi se ista zaštitila.

Rad uređaja kontroliran je preko potpuno digitalnog Thermo King upravljača “Direct Smart Refeer“

Radna tvar unutar rashladnog sistema je potpuno ekološki prihvatljiv R-134a koji je idealan za svježe područje primjene pri vanjskim temperaturama do 45C

B-100 ima nisko profilni  “Ultra Slim“ isparivač koji omogućuje maksimalnu iskoristivost prostora za ukrcaj tereta.

Uređaj B-100 je mali, vrlo lagani, izuzetno efikasni i kvalitetni uređaj sa jako malim troškovima eksploatacije  te ga to čini izvrsnim izborom za vozila koja prijevoze svježe proizvode.

C-serija

C-serija je ekonomični rashladni uređaj Thermo King za prijevoz svježih proizvoda, sastoji se od 3 modela rashladnih uređaja C-100, C-200 i C-300.

Paleta modela pokriva gotovo sve veličine kamiona i furgona od najmanjih pa sve do 30m3 tovarnog prostora.

Uređaji su predviđeni samo za rad u pozitivnim temperaturama a korisnik može birati interval temperatura od 0°C do 22°C.

Kondenzatorska jedinica je kompaktna i istih vanjskih dimenzija za sva 3 modela, dok je isparivačka jedinica različita za sva 3 modela, od najmanjeg isparivača ES 100C s jednim ventilatorom za model C-100, zatim ES 200C sa dva ventilatora kod modela C-200 i najveća a ujedno najvećeg kapaciteta ES 300C kod modela C-300

Uređaj odlikuje jednostavan dizajn s minimalnim brojem spojeva za brzu instalaciju i niske troškove održavanja.

Ovaj izuzetno kvalitetan i cijenom pristupačan uređaj ima iznimno niske troškove održavanja

V-serija

V-serija

Thermo King V-Serija se sastoji od dvodijelnih uređaja koji su dizajnirani za svježe, smrznute i duboko smrznute terete za manje kamione i furgone. Glavni kompresor je pokretan motorom vozila, dok se kod modela sa električnom ‘stand-by’ opcijom dodatni kompresor pokreće elektro motorom. Modeli V-200 i V-300 MAX Spectrum mogu upravljati sa dva isparivača kako bi pružili kontrolu temperature za dva odjeljka. Modeli sa opcijom grijanja također su dostupni.

Serije V-100, 200, 300, 500 i 700 nude superiorna rješenja za regulaciju temperature furgona i kamiona. Ovaj niz proizvoda osim uobičajenih komponenti uključuje i novo mikroprocesorsko upravljanje Direct Smart Reefer, a također raspolaže i mnogobrojnim mogućnostima koje mogu ispuniti očekivanja svakog kupca sa sljedećim prednostima:

 • Savršena regulacija temperature zbog snažnog protoka zraka
 • Rashladni kapacitet omogućuje brzo obnavljanje željene temperature u svim temperaturnim režimima
 • Izbor ekoloških rashladnih medija R-134a i R-404a, R-134a je idealan za svježe područje primjene pri vanjskim temperaturama do 45C
 • Novi dugovječni ventilatori u kondenzatoru i isparivaču sa tri puta dužim vijekom trajanja
 • Lak pristup dijelovima koji zahtijevaju čestu kontrolu, kao što su osigurači, ventilator i filter ventilatora
 • Hermetički transformator i spojne žice
 • Veliki filtrirajući kondenzatori omogućuju stabilnost za vrijeme stand-by-a
 • Direct Smart Reefer ima podsjetnik za održavanje i razumljive znakove upozorenja u slučaju kvara
 • Automatsko ili ručno otapanje
 • Zaštita kompresora funkcijom “mekog starta“
 • Zaštita baterije vozila od niskog napona, kao i postupni start ventilatora kod pokretanja
 • Moguće je ukloniti poklopac kondenzatora, a da pritom uređaj može nesmetano raditi
 • Mogućnost pretvaranja jednotemperaturnog u višetemperaturni uređaj
 • Mogućnost dodavanja grijanja

Serije V-100, V-200 i V-300 nude optimalna rješenja za kontrolu temperature na dostavnim vozilima veličine do 28m3.

V-Serija Thermo Kinga također obuhvaća uređaje za srednje velike i velike kamione, koji nude optimalne performanse uz manju potrošnju goriva i manju razinu buke: V-500 i V-700.

Potpuna fleksibilnost

V-500 i V-700 Serija nudi mnogobrojne mogućnosti za svaku potrebu, uključujući: R-134a, R-404A, električni Stand-by, grijanje, montiranje na šasiju i prednju stijenku komore te multi-temperaturno upravljanje.

Visoke performanse pod svim uvjetima

 • Visoki kapacitet i protok zraka kako bi se osigurala vrhunska raspodjela temperature i smanjilo vrijeme oporavka temperature nakon otvaranja vrata.
 • Električni Stand-by kapacitet V-500 i V-700 Serije je približno 85% kapaciteta za vrijeme vožnje.

Tehnološke prednosti

 • Poluhermetički, klipni električni Stand-by kompresor pruža visoki rashladni kapacitet.

VLASTITI POGON

Za hlađenje tereta u većim kamionima i poluprikolicama Thermo King u ponudi ima uređaje sa vlastitim pogonom, naime to su uređaji potpuno neovisni o motoru vozila jer su pogonjeni svojim dizel motorom. Odlike uređaja s vlastitim pogonom su izrazito niska potrošnja goriva, tihi rad, učinkovita zaštita tereta, minimalan utjecaj na zagađenje okoliša, brzo dostizanje i ravnomjerna rapodjela temperature, Cargo Watch datalogger – uređaj za bilježenje i snimanje temperature, 2 godine garancije na uređaj i sve dodatne opcije.

T-serija

Unaprijeđivanjem prethodnih serija na tržištu i dodavanjem novih kvalitetnijih komponenti nova T serija postavila je nove standarde u segmentu transportnog hlađenja. Niski troškovi rada i održavanja, te smanjena potrošnja goriva, osiguravaju uštedu novca tijekom životnog vijeka vašeg uređaja T-serije

Široka paleta rashladnih uređaja T-serije, različitih kapaciteta i karakteristika zadovoljit će vaše specifične potrebe za transportnim hlađenjem.

Jednostavna upotreba uređaja smanjuje mogućnost pogreške prilikom korištenja, a isto tako jednostavno servisiranje i kvalitetno mikroprocesorsko upravljanje nam omogućuje kvalitetan nadzor stanja i optimalnu iskoristivost uređaja tokom eksploatacije uz minimalno vrijeme van funkcije.

Kao i uvijek Thermo King posebnu pozornost posvećuje ekologiji i utjecaju na okoliš, a nova T serija postavila je nove standarde u smanjenju emisije štetnih plinova i razini buke, te nudi nenadmašne performanse uz minimalan utjecaj na okoliš

T- SERIJA IMA TVORNIČKU GARANCIJU 24 mjeseca na uređaj

Prednosti uređaja za korisnika i okoliš:
-niska potrošnja goriva
-smanjene dimenzije i težina
-olakšan pristup vitalnim komponentama za  jednostavnije servisiranje
-napredno upravljanje putem TSR-2 upravljača
-niska emisija buke zadovoljava standarde kod  noćnih dostava u urbanim područjima
– GreenTech diesel motori sa niskom emisijom
-smanjena količina rashladnog sredstva R-404A
– produljeni intervali održavanja prema na 2000 radnih sati

Rashladni kapacitet sukladan vašim potrebama

– T-serija nudi širok raspon jedno i višetemperaturnih uređaja, kapaciteta prilagođenih vašim specifičnim potrebama.
– ušteda osigurana smanjenim rasipanjem energije
– kapaciteti od 6000W do 11000W kod 0°C
– kapaciteti od 3800W do 6900W kod -20°C
– svi uređaji su testirani za rad kod visokih temperatura okoliša do 55°C

Smanjena emisija štetnih plinova i otpad

T serija uređaja opremljena je GreenTech™ motorima, koji zadovoljavaju i premašuju sve trenutne ekološke standarde i norme, te su ujedno i najčišći na tržištu.

Smanjen je otpad starog ulja i filtera zbog produljenog servisnog intervala EMI2000 sati  99.7% materijala rashladnog uređaja može se reciklirati i time smanjiti  akumulacija otpada.

TK GreenTech motori – niske emisije i  visokih performansi

Svi rashladni uređaji T serije opremljeni su novom linijom Thermo Kingovih Greentech motora. Emisije ugljičnog dioksida, količine popratnog otpada, te razina buke koju stvaraju  ovi motori je smanjena značajno ispod vrijednosti propisanih najstrožim EU standardima zaštite okoliša. Ime i oznaka Greentech garantira da je rashladni uređaj pogonjen najčišćim motorom na tržištu. Unaprijeđene performanse motora daju veću snagu uz manji zamor materijala što čini ovaj motor najbolji izbor za vaše poslovanje kao i  za okoliš.

Životni vijek motora

Nova linija motora u T-seriji uređaja daje veću snagu uz opterećenja manja od 80% maksimalne snage motora. Radna temperatura ulja i rashladnog sredstva motora su smanjene, što rezultira manjim zamorom i duljim trajanjem komponenti motora.

Tihi rad

– Whisper™ tehnologija za tihi rad
– Poly-V rastezljivo remenje u kombinaciji sa Quiet Channel tehnologijom dodano smanjuje buku

SLXe-serija

SLXe serija

Za hlađenje prikolica i poluprikolica posebno je dizajnirana Thermo Kingova serija SLXe i SLXe Spectrum.

SLXe dostupni su u više modela kako bi zadovoljili svačiju potrebu. Asortiman uključuje: SLXe‐100, SLXe‐200, SLXe‐300, SLXe‐400, SLXe‐Spectrum.

SLX serija pruža niske troškove goriva, tihi rad, učinkovitu zaštitu tereta i lakoću upravljanja bez premca. Smanjivanjem potrošnje goriva, utjecaja na okoliš i buke, SLX vam pruža idealnu kontrolu temperature uz ekološki odgovorno poslovanje.

SLXe SERIJA IMA TVORNIČKU GARANCIJU 24 mjeseca na uređaj i opcije Thermo King je odgovorio zahtjevu korisnika, te je dodatno unapredio prethodnu SLX Seriju.

• Još bolja zaštita od korozije uvođenjem posebnog načina bojanja okvira pomoću električnog naboja (‘e‐coating’).

• Posebna Ferry verzija SLXe uređaja je razvijena kako bi se povećao kapacitet uređaja na elektro pogon za vrijeme transporta na trajektima gdje nije moguće koristiti diesel pogon.

• Znatno proširena ponuda dodatne opreme uključuje punjač baterije podizne platforme , zaštitne šipke i druge.

• Poboljšan dizajn okvira za još veću čvrstoću. Niže razine vibracija znače smanjeni mehanički stres na uređaj i prikolicu te pružaju veći komfor vozaču.

• Thermo King EON baterija koristi AGM (‘Absorbed Glass Mat’) tehnologiju kako bi izdržala ekstremne temperture i pružala životni vjek i do 5 puta duži od klasičnog olovnog akumulatora.

• ‘SafeGuard’ oprema spriječava neugodnosti izazvane nehotično ispražnjenim baterijama.

• Isporučuje se kombinirani utikač koji je sada standard ‘plug‐and‐play’ instalacije zaslona za očitavanje razine goriva.

SMANJENJE TROŠKOVA

U današnjem konkurentnom transportnom poslovanu, održavati niske troškove goriva i održavanja svačiji je prioritet. Trošak goriva predstavlja 50% ukupnih troškova u životnom vijeku rashladnog uređaja. Da bi smanjio vaše troškove, SLXe serija nudi neusporedive uštede goriva, te troši 20% manje goriva u usporedi sa SL serijom koja je bila vodeća na tržištu.

Nova konfiguracija SLXe serije osigurava lagani pristup svim komponentama, te održavanje i servis čini vrlo jednostavnim. Reduciranjem brzine motora, SLXe produžava vijek trajanja komponenti.

Jedno od važnijih pitanja u životnom ciklusu opreme je ostatak vrijednosti. Dokazano je da SL serija ima najviše cijene polovnih uređaja na tržištu. Poboljšane karakteristike i manji troškovi korištenja SLXe serije osiguravaju još veći ostatak vrijednosti.

MINIMALAN UTJECAJ NA OKOLIŠ

Od početka razvoja projekta SLX, jedna od ključnih stvari je bila smanjenje štetnih utjecaja na okoliš.

Dizajnerski team napravio je procjenu životnog ciklusa SL serije i utvrdio područje gdje se može postići najveće dobitke, a da se pritom ne ugrožava vrijednost i kvaliteta uređaja. Rezultat toga je serija sa bitno smanjenim štetnim utjecajem na okolinu.

SLX ima karakteristike koje na minimum svode troškove održavanja kao i zagađenje

‐ Servisni interval od 3000 sati: minimalni otpad ulja, filtera i rashladnog medija

‐ Cycles‐Sentry: zaustavlja motor kada rashlada nije potrebna, štedi gorivo i smanjuje emisiju štetnih plinova.

‐ Diesel/electric opcija: omogućuje nisku razinu buke, rad bez štetnih emisija plinova tjekom noći ili u ograničenim područjima.

‐ Kompatibilno sa Biogorivom: Green Tech motor konstruiran je da može koristiti B5 gorivo, bez promjene u rasporedu održavanja

‐ R‐404A rashladni medij:

‐ ne šteti ozonu

‐ nema klorofluorougljika

‐ nema hidroklorofluorokarbonata

‐ nema Chlorina

KOMPLETNA ZAŠTITA TERETA

Top kvaliteta isporuke proizvoda, produžen vijek trajanja, smanjeno vrijeme ukrcaja…to je samo nekoliko važnih stvari o kojima ovisi uspješnost vašeg poslovanja. SLX daje maksimalni rashladni kapacitet baš kada ga trebate: tijekom spuštanja temperature za brzo hlađenje tovarnog prostora i tijekom dostizanja temperature nakon otvaranja vrata. Sa SLX serijom dobivate snagu koju trebate, kada je trebate, kako bi se osigurala zaštita i najdelikatnijim vrijednim teretima. Čim je željena temperatura postignuta, sistem prebacuje uređaj u rad na niskim brzinama, štedi gorivo. Iako su kapaciteti SLX‐a na 0 i ‐20 slični onima SL serije, poboljšani dizajn SLX serije pruža dodatni kapacitet na pozitivnim temperaturama. To rezultira bržim spuštanjem temperature. Brže spuštanje temperature znači i brže rashlađivanje i skraćivanje vremena ciklusa.

SR‐3 KONTROLA

Na platformi SR‐2 je nastao unaprijeđeni i znatno poboljšani SR‐3 kontroler, vanjskim izgledom potpuno identičan SR‐2, ali sa mnoštvom novih softverskih mogućnosti.

Jednostavan, intuitivan zaslon s izborom od 23 jezika:

• Podešavanje temperature

• Vlastoručno postavljanje sučelja i alarma

• Pračenje radnog učinka

• Iniciranje početka putovanja

• Istovremeni pregled svih zona

• Bilježenje svih operativnih parametara.

Zaštitu tereta jamči niz mogućnosti, uključujući:

• Tipkovnica sa zaštitom

• Zaključavanje operativnog moda

• Ispravljanje faza

• Automatska sklopka između dizel i elektro pogona

• Upozorenje kod odstupanja vrijednosti željene temperature

• Šest senzora za temperaturu

• Četiri prekidača na vratima

• Senzor vlage

• Uprosječivanje podataka

• Programibilni alarmi (opcija)